ceremoniamester

2014. január 8., szerda

Miért nem szeretik a párok az esküvői játékokat?Talán mert.....

Első találkozó alkalmával, mindig megkérdezem:"Van-e elképzelés az esküvőt illetően? Mit szeretnétek és mit nem?"
Első dolog amit azonnal válaszol a többség: "Játékokat NE!"
Ilyenkor a döbbenet már ki sem ül az arcomra, hanem ülök tovább pókerarccal. "Miért Ne??" Engedek a pároknak, hogy nagy lendülettel győzzenek meg, hogy valóban nem kell esküvői játék az esküvőjükre. És a lendületük töretlen: "Nem kell itatós-kergetőzős mesebeli hintós vagy éppen a nadrágszáron tojást felbújtató itt a tojás, hol a tojás tapogatós aggastyán korban lévő esküvői játék!Mert hát az elmúlt esküvőkön mindig csak ezek voltak!" Megvárom míg a lendület elfogy és természetesen elmesélem, hogy mivel mi nem sablon esküvőket csinálunk, ezeket felejtsék is el. Így amikor a számlálót lenulláztam, újra el kell kezdeni felépíteni az alapoktól.
Elsőként tisztázzuk, hogy a játékok nem arra szolgálnak, hogy valakit kellemetlen helyzetbe hozzunk, hanem arra hogy szórakoztassuk az embereket és összekössük az eseményeket. Alapszabály: Bulit (értem itt a táncos részre) nem szabad megszakítani, sőt ha ilyen a hangulat, akkor még egy kicsit tologathatjuk az eseményeket (amit persze lehet)!
Második dolog, hogy a fent említett játékok már nem nyújtanak élményt a fiatalok számára (persze az is igaz hogy vannak idősebb emberek, akik egy esküvőn ragaszkodnak ezekhez mert "Bizony a mi esküvőnkön is ezt játszottuk 30-40 évvel ezelőtt!"). De el kell ismernünk a tényt, hogy azóta jó pár év eltelt és bizony az esküvői trendek és igények megváltoztak.
Akkor mit játsszunk egy esküvőn merül fel a kérdés? Egy kis kreativitással sikerül mindig kitalálni, olyan játékokat amelyek a párra jellemzőek (hobby, foglalkozás, leánykérés, stb felhasználásával), vagy esetleg egy megtörtént eseményt sikerül látványosan feldolgozni. Mutatunk egy néhány példát és a párok többség csodálkozva teszi fel a kérdést"Ilyen játékok is vannak?" És beindul a fantáziájuk, persze amikor néhány dolgot elárulnak magukról akkor már nálunk is elkezd forogni a kreativitás fogaskereke, melynek végterméke kellemes meglepetést okoz a pároknak.

Még azért néhány fontos dolog:
- Aki semmiféleképpen nem szeretne játékot, annak nem lesz (de javaslatom, hogy lehetőség szerint kell).
- Bulit valóban nem szakítunk meg azért, hogy játsszunk.
- Egy esküvőre kb. 6-8 játékot viszünk, de a tapasztalat azt mutatja, hogy időben kb. 3-5 fér csak bele.
 -Amiatt hogy az esküvőn lesz-e játék senkinek sem kell izgulnia vagy aggódnia, mert előzetesen felmérjük az igényeket.

Szóval kedves házasulandók ne féljetek az újdonságoktól, mert nálunk a lényeg az egyediség, ami nemcsak a bulira, hanem a játékokra is vonatkozik!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése