ceremoniamester

2014. január 5., vasárnap

Mit gondol egy ceremóniamester a kapott árajánlatkérésekről?

Az elmúlt időszakban megnövekedett az ajánlatkérések száma. Valószínűsítem, hogy sok hölgy talált a karácsonyfa alatt picinyke dobozt, amelyekben gyönyörű szép gyűrű lapult.
Amikor olvasom az ajánlatkéréseket, azért igen sokat elárul az írójukról.

És milyen tipikus ajánlatkérések vannak? 
Főbb pontokba szedve, mert nem kategorizálnám:

I.
Szeretem, amikor hatalmas lelkesedéssel írják, hogy XY esküvőjén találkoztunk/láttak vagy az egyik ismerősük ajánlott. Miért is annyira jó ez? Mert látták vagy hallották a referenciákat és határozott céllal keresnek meg. Szerencsére ők vannak többségben!:)

II.
Aki honlapomat végigtanulmányozza és elismeri a tevékenységünket. Részletes leírást kapunk az esküvőről és azokról a dolgokról, amiket szeretnének és amit nem. Nagy könnyebbség számomra hiszen mi sem vállalunk el minden esküvőt, mert ha nem illik profilba, akkor inkább javasolom, hogy keressenek mást az esküvő levezénylésére.

III.
Egy sablon levél, hogy ekkor és ekkor ráérek-e és mennyiért vállalom. Itt néha megértem azokat a ceremóniamestereket, akik azt vallják, hogy ajánlatot csak személyes találkozó keretében adnak. Vetődik fel a kérdés, hogy "Miért is?". A válasz egyszerűn hiszen, hogy ajánlatot tudjak adni szükségem van néhány részletre is (legalábbis nálam!). És mik ezek: helyszín (város, étterem, szálloda, sátor, stb), időpont, egy kis elképzelés (vidéki lakodalom, esetleges külföldi vendégek száma, csak egy vacsora,stb.), szolgáltatók (itt mindig megkérdezem:zenekar vagy DJ, mert örülök ha jó szakemberekkel dolgozom újra vagy akiről már sok jót hallottam!). És persze az ajánlatkérőknek sem mindegy, hiszen vannak helyek ahol nem vállalok el egyetlen rendezvényt sem (sok volt a negatív tapasztalatom) és van ahol akár 15.000 Ft kedvezményt is biztosítok.Fontos a rugalmasság és a jó munkakapcsolat!

IV.
Más vőfélyek és ceremóniamesterek ajánlatkérései tájékozódási célból!:)

Összefoglalva: érdekesek tudnak lenni az ajánlatkérések, és mindig nagy izgalommal várom az első találkozásokat, hogy vajon kik lapulnak a több oldalas, határozott vagy különlegesen megírt levelek mögött!Várom a megkereséseket, hiszen mi mindenkinek pontos ajánlatot és leírást adunk szolgáltatásainkról :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése