ceremoniamester

2012. január 19., csütörtök

Vigyázz, kész, esküvő!!!

Ma több esküvői megbeszélésen vettem részt és meglepődve tapasztaltam, hogy amikor elmesélem mennyi dolga van egy esküvőn a ceremóniamesternek/vőfélynek ráébrednek a párok, hogy valóban szükséges számukra a szakmai támogatás. Akivel sikerül személyesen találkoznom, azok a párok rövid idő alatt visszajeleznek, hogy dolgozzunk együtt és felkérnek bennünket, hogy vezényeljük le életük legszebb napját! Persze van olyan pár is ,akivel találkoztunk és a döntésüket pusztán az anyagi okok befolyásolják. Sajnos ez a legrosszabb döntés, hiszen ismerjük a mondást: "olcsó húsnak......".Ez persze szintén nem azt jelenti, hogy a legdrágább a legjobb.:)
Most néhány blogbejegyzésben meg szeretném említeni , hogy mi a dolga az esküvőkön a ceremóniamesternek/vőfélynek. Vagy legalábbis mi hogyan csináljuk.

1. Felkészülünk.

A többszöri találkozás alkalmával szeretünk minden fontos információt begyűjteni a párról, illetve a családról. A beszélgetések során észre sem veszik a jegyesek, hogy olyan dolgokat árulnak el magukról vagy egymásról, amelyek később számunkra nagy jelentőséggel bírnak. Ezekből már igen jól lehet "építkezni"! A felkészülés technikailag is értendő, hiszen fontos számunkra, hogy a legtöbb eshetőségre fel legyünk készülve. Az évek tapasztalata megmutatta, hogy mi mindenre lehet szükség egy esküvőn. Ha a ceremóniamester/vőfély felkészült, akkor az hamar a védjegyévé is válhat. Mert mivel is találkoztam az esküvőkön?? Csak néhány dolog:
- ittas vendég medencéből való mentése,
-asztaldísz "fellángolása",
- örömapa ájulása,
-vendég alkoholmérgezése,
-esküvői menet balesete (3 vendég autóval, természetesen egymással),
-menyasszony hasmenése,
-koszorúslányok ájulása,
- tömegverekedés (kb. 20 vendég, szintén egymással) és még sorolhatnám.....Most már ráérek, úgyhogy lehet, hogy lesz belőle egy könyv!:)
Tehát esküvőre menet laptop+2 bőrönd bepakolva: fájdalomcsillapító, tűzoltókészülék, varrókészlet, vérnyomásmérő, Cd-k (már láttam, olyat is amikor elzavarják a zenészt!!), vezetéknélküli mikrofonok, ragasztó, lufik, hosszabító stb........
Kérdés:És minden ceremóniamester/vőfély veszi a fáradtságot, hogy kellően felkészüljön egy esküvőre??Vagy 40-50 ezer forintért csak hétről-hétre verset szaval vagy konferál...?!


2 megjegyzés:

  1. Én túl vagyok több mint kettőszáz esküvői videózáson.
    Tény amit írtál az 100%-ig valós, és még lehetett volna sorolnia.
    Például idő csuszás, későn érkezik meg egy rokon, násznagy, és olyankor a vőfély kell szinkronban hozzon mindent, de volt olyan is mikor a pincérek már este 10 órakor be akarták hoznia a menyasszonyi tortát, hogy mi hamarabb le tudják és mentek volna haza, vagy a vacsora alatt mecset néztek a konyhában.

    VálaszTörlés
  2. Nem merem megkérdezni a fa klumpát...

    VálaszTörlés