ceremoniamester

2012. február 14., kedd

Az elmúlt 3 hét gyöngyszemei!

Az elmúlt 3 hétben a rengeteg foglalásnak és találkozónak köszönhetően nagyon kevés időm volt folytatni a blogírást. A hozzánk ellátogató párok a beszélgetések alkalmával rengeteg tanulságos dolgot és tapasztalatot megosztottak velünk. Ezek a dolgokat azért írom le, hogy aki még csak most kezdi el esküvője szervezését tanuljon belőle.

A legelső dolog, ami számomra igen nehezen fogadható el, hogy egy kedves pár ceremóniamester keresés alkalmával eljutott egy szakmabelihez, aki az általuk megjelölt időpontban már foglalt volt. Az úriember az általa tanított növendékeket ajánlgatta csekély 100-150 E Ft-ért! Be kell vallanom, hogy ez valóban nem semmi!! Ez még nekem is sok volt, aki már 12 éves kora óta az esküvők tapasztalatait gyűjti.
Kérdés:
Most az öltönyt/szmokingot vagy a jól megrajzolt honlapot kell a megrendelőnek megfizetnie?? A kérdés megválaszolását az olvasóra bízom!

Lássuk a kövekezőt:
Felhív a kedves leendő feleség, hogy vállalok-e úgy esküvő lebonyolítást, hogy ők hozzák a zenekart.
Válaszom: Persze!!
Erre ő elmeséli, hogy jelenleg van már potenciális jelöltjük ceremóniamester/vőfély kategóriában csak a választott ember úgy vállaja, hogy hozza magával a saját zenekarát! Úgy pedig egy picit drága lenne és a kedves ismerősük (akit ők választanának, mert már jó pár esküvőn hallották és látták) jelentős engedményt adna a számukra.
Kérdés:
A szolgáltatói ajánlások általában 10-20%-os pénzvisszajuttatással működnek, de az ajánlások a házasulandó párok igényeit is szolgálják??

És egy utolsó:
Egyik kedves kollégám (Menyhárt Balázs ceremóniamester) felhívott, hogy egy pár érdeklődésük alkalmával megkérdezte, hogy vidéken vállal-e esküvőt. Erre nem telik el 3 nap és két pár is felhív, hogy vidéken (Szeged és Kecskemét) lenne az esküvőjük és hogy, ha szabad vagyok elvállalnám-e. Sajnálatukra nem voltam szabad, de kikérdeztem őket és mind a két pár elmondta, hogy már megkérdeztek már néhány budapesti ceremóniamestert és nem mindegyik vállal vidéken esküvőt!
Kérdés:
Mi a különbség egy budapesti, szegedi vagy kecskeméti esküvő között?? Vagy valakinek akadály az utazás és hogy több időt kell egy vidéki esküvőre szánni??

Tehát, kedves esküvőt szervező párok!
1. Ne adjátok fel a reményt, mert lehet, hogy sok keresés/kutatás árán, de biztosan megtaláljátok a megfelelő személyt, aki tökéletesen passzol az elképzeléseiteknek.
2. Ne hagyjátok magatokat befolyásolni! Ragaszkodjatok ahhoz amit Ti szeretnétek, mert nem biztos, hogy egy "helyettesítő személy" ugyanazt fogja nyújtani, mint amit az "ajánlója".
3. Nincs olyan dolog, amit ne lehetne megvalósítani egy esküvőn...