ceremoniamester

2010. június 23., szerda

2010. június 12. Eszter és Gábor

Helyszín:Érd Festal étterem

Létszám:80 fő

Szertartás:Egyházi és polgári

Egyházi szertartás:Martonvásár kastély melletti kis kápolna.Csodás a környezet és a kápolna belülről szintén gyönyörű.Az atya már 82 éves (kicsit laza a stílusa) így időként vicces elemekkel tarkította az esküvői szertartást. A véleményem ha valaki elérte a korhatárt, amikor már nem úgy mennek a dolgok ahogyan kellene akkor be kell fejezni.

Összességében:5 pont

Polgári szertartás:Kihelyezett szertartás (Érd) az étteremnél volt a tó közepén megtartva.Szerintem ez nagyon jó ötlet volt a pár részéről, mert hangulatossá varázsolták a szertartást!Az anyakönyvezető kellően rugalmas és határozott volt.Szépen, szervezetten és látványosan vezette a szertartást, amelyet néha csak a hangosítás rossz minősége zavart meg.

Összességében:10 pont

Étterem:A felszolgálás minősége és az ételek mennyisége igen jó volt.Elég ízletes és változatos volt a vacsora. A felszolgálók gyorsan, pontosan végezték a feladatukat.A terem kb. 80 főre ideális U alakú ültetésnél.
El kell, hogy mondjam: 2010-ben ezen az esküvőn volt a legmelegebb (34 C).Sajnos a terem légkondicionálása nem volt megfelelő, így az emberek a teraszon hűsöltek egy vadabb táncos blokk után.

Előny:Jó felszolgálás, finom ételek, jó a helyszín kihelyezett esküvőre.
Hátrány:Nem megfelelő a légkondicionálás, rossz a külső hangosítás
És még néhány dolog, ami utólag derül ki.Ide inkább beírom a pár által tapasztalt dolgokat:

"Mindez azután történt, hogy az utolsó vendégek is elmentek, kb. hajnali 4 óra tájban, s mi rendezni akartuk a számlát a Festal-ban. A főpincér közölte, hogy a számlát a főnökkel is intézhetjük, neki az a lényeg, hogy a felszolgálói díjat kifizessük. A szánk tátva maradt, mikor közölte, hogy 11 fő dolgozott a lagzi alatt és fejenként 10.000 Ft-ot kérnek, tehát összesen 110.000 Ft-ot. Voltunk annyira józanok, hogy eszünk ágában sem volt fizetni, hisz az étteremvezetővel semmilyen felszolgálói díjban nem állapodtunk meg. Persze, borravalót mi is akartunk adni, de nem hinném, hogy 10.000 Ft/főt kellett volna. Mondtuk, hogy inkább vasárnap délelőtt a főnökkel számolunk el, a félreértések elkerülése végett. Ez olyannyira nem tetszett a pincéreknek, hogy amikor pár óra alvás után megjelentünk az étteremben, már hűlt helye volt a lagziról megmaradt húsoknak, aprósüteményeknek (ez utóbbiakat mi vittük) és az esküvői torta egy részének is. Nem elég, hogy a csokiszökőkúthoz szánt 100 szem epernek is csak kb. a fele került feltálalásra, még akkor a süteményeket is eltüntették, pedig mi direkt szóltunk, hogy a maradékokra igényt tartunk. Hiába kértük a süteményeket, amiből hajnalban még jól látható volt, hogy több kiló maradt, mindössze 1 kis dobozt kaptunk, mondván, elfogyott a többi. Húst is csak kérésre csomagoltak, nagy kegyesen 4 szeletet. A torták, amiket elhoztunk, is belefértek egy közepes kartondobozba, pedig mindenki gondolhatja, hogy mennyi marad 37 fokos melegben egy 100 szeletes tortából, amit 75 vendégre számolva rendeltünk az aprósütik, a fagyi és a csokiszökőkút mellé. Végül a főnökkel rendeztük a számlát, amiben előre megállapodtunk. Azonban a beszélgetés végén ő is előjött a felszolgálói díjjal, de ő már csak a 4 pincérről tett említést (nem 11 főről). Mondtuk, hogy ezt elfelejtette mondani az esküvő előtt, pedig még pénteken is voltunk nála egyeztetni. Nem akart vitát, de mi sem, ezért mondtuk, hogy egy összeget szántunk borravalóra a pincéreknek, azt odaadjuk, mert az ételekkel és a felszolgálással meg voltunk elégedve. Így sikerült rendezni a helyzetet. Sajnos ez a szituáció egy kicsit megmérgezte az esküvő okozta eufóriánkat, de azért nem hagytuk magunkat. Hát igen, az ember sosem lehet elég óvatos …"

Összességében:9 pontot adtam volna, de így csak 4 pont!!!

Zenekar:Karawanka együttes
Egy 5 fős összeszokott zenész társaság, akiket még 2 technikus (nagyon +++) is elkísér az esküvőkre.A fiúk mindent tudnak játszani és ami fontos nagyon jó hangulatot teremtettek!Be tudják vonni a közönséget és az őrültségek sem állnak tőlük távol.Lelkes zenészek akikkel nagyon jól lehet dolgozni!Itt szeretném megköszönni a munkájukat.Csak így tovább!!

Összességében:10 pont!!

Fotó és videó:Davideo. Várom az anyagot!

Egy nagyon jó hangulatú, baráti hangulatú esküvőn vehettem részt!
Kedves Gábor és Eszter becsüljétek meg, hogy ilyen rokonok, barátok és munkatársak vesznek körül benneteket!Még egyszer nagyon sok boldogságot!
ui:Ja és a torta rendkívül finom volt!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése