ceremoniamester

2010. november 9., kedd

Négy esküvő

A Viasaton elindult egy új esküvői reality műsor: Négy esküvő. A műsor indulásakor felkeltette az érdeklődésünket, így megpróbáltunk minél több részt megnézni. Néhány műsort végignézve megfogalmazódott bennem a kritika a műsort és a mai esküvőket tekintve. A sorozat arra kiváló, hogy az éppen még bizonytalan házasulandók kedvét elvegye egy igazi csodálatos esküvő szervezésétől. A szereplőket (párokat) sem értem egészen, hogy ki az a magamutogató ember aki a násznépet ilyen helyzet elé állítja.
Miért??Hát lássuk!
A tévésstáb egy forgatáson min. 8-10 fővel jelenik meg és nem öltönyben!(Ki az aki saját esküvőjén rövidnadrágos és papucsos embereket szeretne látni a szépen alkalomhoz illően felöltözött vendégek között??) A Nagy Napról általában készítünk egy tempós tervet (forgatókönyvet), amely magában foglalja a történéseket. Aki végigcsinálta az tudja, hogy ilyenkor nincs nagyon idő különböző felvételekre. Illetve egy másik kérdés,hogy ha fizetek egy fotóst és videóst akkor egy másik stáb mennyire zavarhatja a munkájukat?Vajon egy ilyen helyzet mennyire feszélyezi a násznépet?? (ki szeretné magát látni a tévében amikor évente egy alkalommal (családi eseményen) kicsit jobban érzi magát a kelleténél.

Szakmailag nehéz elfogadni, hogy az eddig bemutatott esküvőkön a vőfélyek (és általuk a szakma is) nagyrészt negatívként került feltüntetésre. És nem is beszélek az esküvőkön látható rendkívüli rossz időbeosztásokról!(éjfélkor torta??10-kor kezdődik a vacsora??) Augusztusban lehetőségem lett volna részt venni egy ilyen esküvőn (Ildi és Jani),de a fiataloknak sikerült felmérni a forgatással járó veszélyeket és időben úgy döntöttek, hogy a felkínált feltételek nem felelnek meg az elvárásaiknak. Igazi jó döntés volt!!

A műsor egyetlen pozitívuma, hogy bemutatja különböző népcsoportok, illetve a tájegységek szerinti szokásokat. És nagyon sokat lehet tanulni a rossz példákból is!!De továbbra is nézem!!:)